søndag 31. mai 2009

Fotoøvelser: Manuelt - uten stativ - med zoom-objektiv 18-135mm

Med en bok i hver hånd, og kamera i fanget, leser og leser jeg. Og når jeg tror jeg forstår, så blir det øvelse. Jeg bruker mange innfallsvinkler til fotokunsten, og jo mer jeg leser, jo mer forvirret blir jeg. Men så dukker denne fantastikse boken opp: Boken om Digital fotografering av Scott Kelby. Og dermed faller ting på plass. Ikke alt selvfølgelig, men noe av det jeg har lest i andre fotobøker, blir mer forstålig, og jeg kan lese et kapittel eller to, og så gå rundt og øve.
Første øvelse ble:Blomster med zoom-objektiv, uten stativ og mauell innstilling.
Noe av poenget er å få blomsten i fokus, samtidig som bakgrunnen blir diffus og lite forstyrrende.
Jeg er i grunn ganske fornøyd. Stødigere klarer jeg ikke holde kamera, så det blir nok snart stativ. Og nå har jeg endelig forstått hvilket stativ jeg skal kjøpe uten å gå konkurs.



Bildene ble tatt med Nikon D80 - Nikkor 18-135 - F5,6 - ISO 100
Eneste etterbehandling er litt beskjæring.

torsdag 28. mai 2009

Macro-objektiv og stativ


Jeg må bare ha det! Men til hvilken pris? Jeg kan da ikke bruke 8000 kr. på noe jeg kan få til det halve. Det er jo bra mye det også. Jeg leser tester og anbefalinger, men blir ikke så mye klokere. Og jeg kan for lite til å bedømme selv.
Det samme er det med stativ. Prisene varierer mye, og jeg er en utrent amatør. Kanskje jeg bare skal kjøpe et rimlig et, prøve det, og lære.
Disse to innkjøpa blir årets sommergave til meg selv. Noe håndfast må jeg jo se igjen av feriepengene. Og det hadde vært kjekt å reise på ferie med litt ekstra fotoutstyr.

søndag 24. mai 2009

fredag 22. mai 2009

Evig tro - til vi visner

"La oss stå her mellom brosteinen og holde hverandre med selskap. Ikke la noe komme mellom oss"

D80 - 18.135mm - Auto
(Litt redigering av fargene måtte til. Begge blomstene hadde fått en litt lysende lilla kant ytterst i øverste kronblada.)
Bildet blei ikke så klart som jeg hadde håpet. Må nok snart kjøpe meg stativ og macro-objektiv.

mandag 18. mai 2009

Nord-Askvatnet i februar.


Dette bildet har Vidar tatt med sitt Canon DIGITAL IXUS 850 IS. Jeg synest bildet har en fantastisk stemning.

søndag 17. mai 2009

Tulipan

Røde tulipaner i vårhagen er fine å fotografere. Pga mye sol måtte jeg redigere en del gjenskinn i kronblada. Brukte Photoshop til dette.

Høne eller hane?

I alle fall veldig trygg i hendene til Terje.
Kontrasten mellom de store mannfolkhendene og den lille kyllingen er det beste med dette bildet. Hadde jeg vært mer erfaren, så hadde jeg vel tatt bildet litt ovenfra.


onsdag 13. mai 2009

De Soto - En myndig Dverg Kochin


Det kan bli mange høner og haner å fotografere inne hos Terje og Solgunn . Denne blei jeg ganske fornøyd med.


Kveld på Molja

Bildet er tatt like før det blir for mørkt å fotografere med mitt fotoutstyr. Så jeg har måttet justere litt lysstyrke og diverse. Her har jeg funnet et motiv jeg vil prøve meg på i dagslys også.