lørdag 25. februar 2017

JAKKER TIL JENTENE MINE

Bestemor er av og til altfor rask til å sette i gang strikking uten å lese oppskriftene nøye.  Denne gangen var det garnet som blei feil.  Ikke kvaliteten, for den var jeg veldig fornøyd med (Drops Baby Merino), men tykkelsen.
Jeg skulle strikke denne jakken (http://www.sandnesgarn.no/media/publicfiles/9041301-3.pdf) til tre-åringen og til femåringen vår. Begge jentene er store for alderen, men det tok jeg høyde for. Fargene valgte femåringen, og så var det bare å sette i gang.
Nå skal det sies at det er mange år siden jeg sist strikket mønster, så jeg var litt spent på resultatet.
Det blei jakker.  Men i stedet for to, så er jeg nå i gang med nr. 3.  For den første blei for liten til 3-åringen, den andre for liten for 5-åringen og da blei det jakke også til vesle Viktoria på 10 måneder. Hun har jo allerede fått både jakke og bukse, men kan nå stille med enda en.  
Jaja. Bestemor er inne i en strikkeboble, så det går nok bra.  Og nå er jeg helt sikker på at jakke nr. 3 blir stor nok til 5-åringen.  Men den strikker jeg i størrelse 8 år.
Jeg har forresten fusket litt med farger også.  Bruker fire farger i stedet for syv. Det var det jeg hadde denne gangen.  Nå er planen å strikke til de to yngste guttene også. Men det må bli i et annet mønster, og med litt andre farger.  Det er planen!