lørdag 12. mars 2011

Smykkelaging opp og i mente

Dagene går utrolig fort, og så er de så altfor korte! Ja, selv om dagene både er lengre og lysere, så blir de ikke lange nok. Jeg har prøvd å ta litt av natten til bruk, men det gir ikke uttelling. Tvert om tar det jeg vinner sent på kveld mye av energien om dagen. Så får jeg vel heller innse at jeg ikke rekker alt jeg har lyst til.
For tiden er det drivhuset som frister. Nå spirer det der, og jeg prikler og planter om. Herlige stunder!

Inne er det smykkelaging som tar tid. Og etter en tid med prøving og feiling, så er det mer og mer som får "stemplet" godkjent.
Jeg har hatt stor glede av å gi små gaver til venner og familie, men har etter hvert også fått spørsmål om salg. Det blir et lite "problem" ettersom jeg jo bor slik til at jeg ikke er lett tilgjengelig.
Da er det godt å ha en blogg og Facebook. Så nå legger jeg ut noen bilder begge steder.
Jeg har alltid vært glad i stein. Og da barna var små holdt jeg på med en del steinsliping. Nå når jeg lager smykker merker jeg at det fortsatt er stein jeg liker å jobbe mest med. Men jeg prøver også andre ting. Plast derimot blir for lett i min hånd.
Metallet er nikkelfritt, og tester på meg selv og venner som er ømtålige for nikkel viser at det går fint. Sølv har jeg også arbeidet litt med, og kommer nok til å gjøre mer av det etter hvert.

Det blir tid til strikking og hekling også inn i mellom. Det er jo fint håndarbeid sammen med TV-titting.
Men jeg er lite kreativ på det området for tiden. Det går i det samme. Med enkle arbeider som ikke trenger så mye telling. Og uansett så er der alltid noen som vil ha flere sokker og mamelukk-grytekluter :-).