fredag 16. april 2010

Lite tid til handarbeid, men


litt hver dag blir det gjort. 
Jeg begynte å montere lappeteppet av restegarn, men ser at jeg må hekle litt inn i mellom også for å fullføre det.
Prøvde å gjennskape samme teppe som det min bestemor en gang laget. Men ser nå at hun sansynligvis hadde to mørke omganger ytterst på hver rute, og ikke en som meg en.
Det andre strikkede pleddet venter på mer garn for å bli fullført. Og det skal bli ferdig snart. Har tenkt det skulle være teppe for kalde soldager i en hagestol.
Ellers bruker jeg restegarn til tøfler og sokker.  Det kommer jo alltid dager da man har bruk for sånne, og så er det greie små presanger.
Jeg hadde etter hvert nesten klart å tømme garnlageret for rester, men så falt jeg for fristelsen og kjøpte en del rester på en butikk med opphørssalg.
Neimen om jeg kunne la det være.
Men noen stor innsats av meg med pinner, heklekrok og nål blir det ikke for tiden.
Til det er det altfor mange småplanter som skal ha stell. Og så er det hagen da :-).

5 kommentarer:

Røsslyng sa...

Ikke så mye som blir strikket her heller for tiden når det er travledager med plantestell og bedrydding.
Teppet ditt ser herlig ut og jeg er ørlite misunnelig på alle som kan kunsten å hekle bestemorsruter for slike tepper er rålekre.
Ønsker deg en fin helg og så får vi krysse fingrene for at det snart blir vårlige temperaturer igjen :)

Tussi sa...

Teppet blir flott!
Synes du får gjort mye - her er vårslappheta komplett..
God helg til deg :)

Strikkebesta sa...

Litt kvar dag er mitt motto også, men eg trur det blir meir handarbeid med deg enn meg for tida. Ønskjer deg ei fin helg!

Anita sa...

Eg merkar det kvart år at når det blir lysare kveldar, då minkar arbeidslysta på håndarbeidsfronten. No vil me ha sol,varme og fine utekveldar heller. ;)

Anonym sa...

Deilig nostalgihekleteppe! Min svigermor heklet slike til alle sine fem barnebarn men s de var små, og de er fortsatt i god behold hos alle. Og er et godt og koselig minne om ei kjær bestemor. :)