torsdag 23. januar 2020

Fisk i fjorden og på matbordet


Er man heldig, så får man en telefon fra en venn som lurer på om du har lyst på litt nytrukket sei. Og er man glad i mat fra havet, og liker å tilberede den, så sier man selvfølgelig ja takk.
Litt arbeid er det jo med å rense og lage filèter  av fisken, men når vi er to som samarbeider, går arbeidet raskt unna. Etter en time har vi fem og et halvt kilo med rein fisk. 
Fire kilo går til fileter til seibiff, og resten skal det bli seikaker av.
Det som skal bli seikaker blir stående i kjøleskapet over natten, og da vet jeg morgendagens kjøkkentjeneste skal handle om fiskekaker. 






Jeg bruker foodprosessoren.

400 gr. fisk kuttet i småbiter
2 sps potetmel
1 egg
2 dl melk
2 - 3 ts salt (etter smak og behag)
malt muskattnøtt
pepper

Jeg putter alt uten melken i maskinen og setter på fullt. Så sper jeg med melken litt etter litt.
Så står det bare igjen å steike fiskekakene i margarin eller olje.

Takker våre gode venner som bærer fisk til oss. Selv er vi ikke flinke til å komme oss på sjøen etter godene som finnes der.